برای ما میبرند و میدوزند!
گزارش «مدآنلاین» از گشایش مسابقه زنده طراحی جشنواره مد و لباس
از همان چندماه پیش که برای نخستینبار حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس خبر از برگزاری مسابقه زنده طراحی در پنجمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر داد تا همین هشتم اسفندماه که در نشست خبری جشنواره روبهروی خبرنگاران نشست و درباره جزئیات برگزاری این مسابقه زنده توضیحاتی ارائه داد، معلوم بود که یکی از بخشهای قابل توجه این دوره از جشنواره مدبازها، همین آیتم جذاب و رقابتی خواهد بود.
امروز، سهشنبه، یازدهم اسفندماه، روز موعود بود تا بیست طراح لباس از شهرهای مختلف ایران رقابت خود را در قالب این مسابقه در پنجمین جشنواره مد و لباس آغاز کنند. ساعت یازده صبح بود و سرمای نسبی روز یکشنبه آرامآرام از سر و روی تالار وحدت رخت برمیبست که علی مرادخانی، معاون هنری وزیر ارشاد وارد تالار داخل شد تا به همراه حمید قبادی رییس این دوره از جشنواره، سومبات هاکوپیان صاحب برند معروف کت و شلوار و صدیقه پاکبین یکی از داوران، مسابقه را افتتاح کنند.
یک استیج نسبتا جمعوجور نشان میدهد که روال برگزاری مسابقهای زنده را کاملا جدی گرفتهاند و قرار است همه چیز سر جای خودش باشد. دور تا دور سالن هم غرفههایی منظم سر برآوردهاند؛ داخل غرفهها چرخ خیاطی، قیچی و هر آنچه یک طراح و خیاط برای بریدن و دوختن نیاز دارد، آمادهاند. آماده بیست روز رقابت برای رسیدن به بهترین طراحی با مفهومی تعیینشده و پارچهای مشخص.
بیست شرکتکننده آماده بودند تا مسابقه را آغاز کنند؛ مسابقهای که تا سه روز دیگر نیز ادامه خواهد داشت. فضایی اختصاصی به برگزاری این مسابقه اختصاص یافته است. فضایی که علاوه بر ویترین ملی و غرفهةای دیگر، صرفا قرار است محل برگزاری مسابقه زنده طراحی باشد.
صدیقه پاکبین به این اشاره میکند که مسابقه را انجمن طراحان لباس و پارچه ایران با همیاری کارگروه ساماندهی مد و لباس برگزار میکنند و میگوید: «یک گروه پارچه به انجمن طراحان لباس پیشنهاد شد و در نهایت پارچهای کاملا ایرانی انتخاب شد تا به همراه 12 خرجکار در اختیار شرکتکنندگان قرار بگیرد. تمام مواد در اختیار شرکتکنندگان قرار گرفته است تا آنها در مدت سه روز به طراحی، الگوسازی، برش و دوخت لباس بپردازند».
بیست شرکتکننده این مسابقه، چنانچه پاکبین میگوید از میان 120 نفر انتخاب شدهاند. در روز آخر مسابقه، قرار است بیست دست لباس در همین محل نمایش داده شود؛ از همین روست که داور این مسابقه از تولیدکنندگان دعوت میکند طرح مورد نظر خود را برای به تولیدرساندن انتخاب کنند. اگر این اتفاق بیافتد و طرح طراحان ایرانی در این مسابقه به تولید انبوه برسد، شاید بتوان گفت، جشنواره مد و لباس فجر، علاوه بر کلی فعالیتی که دارد، مفید به فایدهترین و کاربردیترین بخش جشنواره را راهانداخته و برد کرده است.
علی مرادخانی هم که همواره نگاهی تخصصی به مقولات هنری دارد، این بار هم از همین در وارد میشود و از تفاوت مهارت در طراحی و دوخت لباس از یکسو و توجه به مفهوم آثار از سوی دیگر میگوید: «بنابراین اگر بیشتر به هویتسازی در آثار توجه شود، بهتر است. مد و لباس از جاهای مختلف به کشور ما میآید اما کار این جشنواره هویتبخشی و انجام کارهای مفهومی در حوزه لباس است».
زینب صنعتکاران، الهه رضایی، ماندانا درخشانفر، علیاصغر یوسفپور، مهنوش تیمورزاده، فاطمه شجاعی ارانی، حمید یوسفی، نیکو بنیطبا، مرضیه نعمتی، عاطفه زواربراشکی، فریبا چراغی، شیوا عبادزاده، مریم زارعین، زهرا علینقیان، فریبا زارعی، مرضیه فرزین، مریم افضلی، مریم کردی، آزاده آریایی و فاطمه باستانی شرکتکنندگان در این مسابقه هستند؛ مسابقه زندهای که قرار است تا سیزدهم اسفندماه در تالار وحدت ادامه داشته باشد. طراحان سه روز وقت دارند تا برای خودشان ببرند و بدوزند؛ البته نه فقط برای خودشان... برای رقابت در مسابقهای زنده و جذاب و صدالبته برای اینکه بهترین طرحها به تولید انبوه برسد و تفاوت، به عرصه خیابان و لباسهای مردم هم بکشد.
مدآنلاین