🍀خواص انگور و اثر آن در لاغری 🍇
پژوهشگران علوم تغذیه در دانشگاه تگزاس ترکیبی را در انگور شناسایی کردهاند که خواص ضد سرطانی و آثار مفید دیگری برای بدن دارد. این متخصصان درآزمایشات جدید خود دریافتند که این ترکیب موسوم به «رسویراترول» میتواند تاثیر سودمند نوعی هورمون چربی را در بدن افزایش دهد. این هورمون که موسوم به «آدیپونکتین» است، از سلولهایی تولید میشود که چربی را میسازند و ذخیره میکنند. هورمون آدیپونکتین آثار سودمندی روی مشکلات پزشکی ناشی از چاقی دارد. به گفته پژوهشگران، هم آدیپونکتین و هم رسویراترول، هر دو نقش ضد چاقی، ضد مقاومت انسولینی و ضد پیری دارند. این یافته اطلاعات مهمیرا در زمینه تولید داروها و روشهای درمانی جدید برای بهبود مشکلات چاقی، دیابت و سالمندی ارایه میکند. جزئیات این بررسیها در مجله «شیمیبیولوژی» منتشر شده است. درخت انگور با نام علمیVitis vinifera از خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهمترین جنس این خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت بوتهای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگها میباشد.
در مبارزه علیه سرطان نقش مهمیدارد. به بهبود علائم آرتریت کمک میکند. به رفع بیماریهای کلیوی و مجاری ادرار کمک میکند. میتواند سبب درمان پرفشاری گردد. به استناد طب چینی، انگور دارای نمکهایی است که خون را تصفیه نموده و غدد و اندامها را پاکسازی میکند. پزشکان چینی برای پاکسازی بدن توصیه به درمان ده روزه با انگور میکنند که در آن فقط انگور و آب آن مصرف میگردد. آنها همچنین معتقدند که انگور به بدن انرژی بخشیده و استخوانها را محکم میکند و مفاصل را تقویت مینماید. در کشورهای غربی انگور جهت درمان روماتیسم و آرتریت و همچنین احتباس مایعات (ادم) و دفع ادرار دردناک تجویز میگردد. برای مشکلات ادراری درازمدت، حدود ۲۰۰ گرم انگور در روز و در مشکلات بسیار حاد، روزانه ۴۰۰ گرم انگورتوصیه میشود. آب انگور اثرات مطلوبی بر مشکلات کبدی از قبیل هپاتیت و یرقان دارد.
🎈سرطان:
انگور حاوی مواد مغذی گیاهی است به نام الاژیک اسید که تحت شرایط آزمایشگاهی برخی مواد ایجادکننده سرطان را قبل از آنکه وارد عمل شده و سبب موتاسیون ژنها شوند، خنثی میکند. الاژیک اسید قادر به مبارزه علیه مواد سرطان زایی است که در اثر آلودگیهای محیطی، گوشتهای نمک سوده و کبابی و یا مصرف سیگار ایجاد میشوند.
🎈آرتریت روماتوئید:
انگور که سرشار از انواع آنتی اکسیدانها میباشد، نقش مهمیدر درمان آرتریت ایفا میکند. این مواد قادر به متوقف نمودن عملکرد آنزیمهای خاصی است که میتوانند ماد تشکیل دهنده غضروف و استخوان را تخریب نمایند.
🎈فشارخون بالا:
انگور سرشار از پتاسیم است که به کاهش فشارخون کمک میکند. در یک تحقیق، مصرف ۵/۲ تا ۹/۳ گرم در روز از پتاسیم سبب کاهش فشارخون در یک گروه مرد مورد مطالعه دچار پرفشاری گشته است. این طور تخمین زده شده است که دریافت منظم روزانه ۳/۲ تا ۱/۳ گرم پتاسیم میتواند سبب ۲۵ درصد کاهش در مرگ و میر ناشی از فشارخون بالا گردد.
🎈مشکلات روحی و عصبی:
کمبود پتاسیم میتواند منجر به پریشانی ذهنی و افسردگی گردد. سالمندان که مقدار کمتری میوه و سبزیجات مصرف میکنند، به طور خاص در خطر هستند. مصرف انگوریک راه حل ساده و مناسب جهت افزایش دریافت پتاسیم در این گروه سنی است.
🎈لاغری و چاقی:
انگور، هم لاغرکننده است و هم چاق کننده، به این ترتیب که اگر انگور را از صبح تا ظهر خالی میل کنید لاغرکننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است.
🎈چربی خون:
غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضدعفونی کننده بدن هم هست. همچنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است.