۱۰ طراح لباس افسانهای دنیا - قسمت دوم
جِس سی اسکات، نویسندهی کتاب آنسوی زندگی میگوید: بدن انسان بهترین هنری است که تا به حال خلق شده است. حقیقتی که همهی فشن دیزاینرها از آن آگاهند. در دهههای اخیر ماجرای مُد تغییراتی اساسی داشته است و البته که مسئول همهی آنها طراحان لباسی بودهاند که با جادوی نگاهشان همهچیز را تغییر دادهاند. بیایید در ادامه این مطلب به پنج طراح لباس دیگری که بیشک در استایل و لباس پوشیدن همه ما نقش داشتهاند نگاهی بیندازیم:
لارف لورن
لورن موسس کمپانی چند میلیون دلاری رالف لورن در سال ۱۹۶۷ است. او یک رویاپرداز جاه طلب بود که در انشاهای کودکیاش مینوشت که من یک میلیونر خواهم شد. او ابتدا تدریس مختصری در زمینه بیزینس کرد و سپس به ارتش پیوست. بعدتر لورن شروع به دوخت کراواتهای سبک اروپایی کرد که اگرچه در ابتدا ایده تجاری جذابی به نظر نمیرسید اما به زودی تبدیل به آغازی شد برای شکوه لارف لورن
کریستین دیور
گفتن ندارد که دیور موسس یکی از بزرگترین خانههای مد جهان است. او در طول چنگ جهانی دوم در یک خانه مد و لباس برای همسران سربازان نازی لباس میدوخت و بعد در سال ۱۹۴۶ با حمایت یک تاجر پارچه، موفق به گشایش خانه مد کریستین دیور شد. او اولین خط تولید خود را Corolle نامید که بخاطر پوشیدگی در ناحیه پاها از سوی زنان با مخالفت زیادی روبرو شد. خیلیها هم بخاطر قحطی مخالف مقدار زیاد پارچهای بودند که در لباسهای دیور به کار میرفت اما به زودی جنگ و قحطی تمام شد و لباسهای خوشدوخت و جذاب دیور انقلابی در صنعت مد و فشن به پا کرد و پاریس یک بار دیگر به مرکز مد دنیا تبدیل شد.
ایو سن لوران
ایو هنری دونات ماتیو سن لوران، طراح لباس معروف فرانسوی بود که لباسهایش، تاثیر بهسزایی در صنعت مد و فشن در نیمه دوم قرن بیستم بر جای گذاشت. شهرت اصلی او بهخاطر مرسوم نمودن شلوار زنانه برای مناسبتهای مختلف، استفاده از مدلهای غیر سفید پوست و همچنین طراحی کت و شلوار اسموکینگ برای زنان بود. او در ۱۷ سالگی دستیار کریستین دیور و پس از مرگ او در ۲۱ سالگی به طراح اصلی خانه مد دیور تبدیل شد. سن لوران در سال ۱۹۶۲ میلادی، سالن طراحی لباس خود را با نام خانه ایو سن لوران افتتاح کرد. ایو سن لوران چهل سال تمام به آفرینش هنری در عرصه لباس، عطر و اشیاء زینتی پرداخت و بخاطر ایجاد تغییرات عمیق در صنعت جهانی مد و فشن و مدل لباسهایش که متناسب با تغییر نقش اجتماعی زنان در جامعه غرب بود، به شهرتی جهانی رسید. از جمله مهمترین کارهای او میتوان به لباس عروسی فرح دیبا، همسر محمدرضا پهلوی، آخرین شاه ایران اشاره نمود.
جورجیو آرمانی
آرمانی طراح مد سرشناس و مشهور ایتالیایی است که در سال ۱۹۷۵ کمپانی افسانهای خود را با هزینهای بالغ بر هشت و نیم میلیارد دلار و گردش مالی سالانه ۱٫۶ میلیارد دلار افتتاح کرد. جورجیو آرمالنی بیشتر بخاطر لباسهای خوشدوخت و جذاب مردانهاش معروف است که جزو گرانترین و بهترین لباسهای مردانه به حساب میآید و حالا در بیش از ۳۷ کشور جهان بصورت مستقیم فروخته میشود. شرکت آرمانی برای تبلیغات خود از معروفترین سلبریتیها در عرصهی هنر و ورزش، مانند دیوید بکهام، کریستیانو رونالدو و مگان فوکس استفاده میکند.
کوکو شنل
بدون شک هیچ نامی در صنعت مد دنیا به اندازه کوکوشنل یا افسانهی مد پرآوازه نشده است. این طراح مد فرانسوی که بخاطر دقت و توجهش به جزئیات، ایده گرفتن از مدلهای لباس مردانه و طراحی لباسهایی که در عین سادگی بینهایت شیک و زیبا به نظر میرسیدند معروف شد و نفوذش در صنعت مد و لباس آنقدر زیاد بود که به عنوان تنها فرد حاضر در عرصه مد و فشن در لیست صد نفر مهمترین انسانهای دنیا جای گرفت.
شنل زنی آزاد اندیش بود که سبک زندگیاش در همان سالها الهامبخش همه زنان اطرافش بود. او برخلاف طراحهایی مانند دیور که با هدف پررنگتر کردن زنانگی لباسهای پفدار و کمرهای باریک را میستود، به دنبال راهی بود که بتواند لباسهایی طراحی کند که آزادی زنان در فعالیتهای روزانه را سبب شود. شنل زنی فعال و مستقل بود که هنوز هم برای تمام زنان و مردان یک الگو به حساب میآید و ذوق و سلیقهاش همچنان دلچسب و باشکوه است.
ممنون
موفق و سربلند باشید